Bjärke Energi

Vill du prenumerera på våra nyheter? Kicka här!

Nyheter

Viasat lanserar bredband på Zmarket

9 september, 2017

Den 14 september 2017 lanserar tjänsteleverantören Viasat tjänsten bredband som en Stand Alone tjänst via Zmarket. Det innebär att du som kund inte längre behöver köpa tv från Viasat för att få tillgång till deras bredband utan kan köpa dem separat.

Vi måste tyvärr meddela att Viasats  lansering av Bredband som en ”Stand Alone” tjänst kommer att skjutas upp några veckor p.g.a. tekniska begränsningar.

Besiktning av luftledning – flyttat till v. 39

6 september, 2017

Vi kommer att genomföra besiktning av vårt luftledningsnät med hjälp av helikopter.

Besiktning av våra luftledningar görs för att säkerställa leveranssäkerheten till våra kunder och ev. hitta ledningssträckor som behöver åtgärdas. Vi har mycket skog på vårt område och det är nödvändigt att ta till denna hjälp för att få en bra överblick av vårt elnät.

 

Djurägare bör vara lite extra uppmärksamma under denna veckan.

 

Tack för er förståelse!

 

Sjöviksdagen på lördag

30 augusti, 2017

Lördagen den 2 september arrangerar Föreningen Sjövik sitt årliga evenemang Sjöviksdagen. Mellan kl. 10-14 finns ett antal utställare på Bohlins torg och givetvis är vi med och informerar om Bjärkefiber!

Kom gärna förbi om du har frågor eller funderingar kring vår utbyggnad i Sjövik eller rent allmänt om fiber och Zmarket.

Vi ses!

Kom igång med dina tjänster i fibernätet

24 augusti, 2017

När ni är anslutna till eller närmar er en anslutning till Bjärkefiber är det bra att titta mer på hur man beställer sina tjänster och vad man ska välja.

Zmarket är plattformen där alla operatörerna finns med sina olika tjänster och alternativ. Surfa runt och jämför deras erbjudande! https://bjarke.zmarket.se/

Det finns också en steg för steg-guide som kan vara bra att läsa i samband med uppstarten av era tjänster. Köpguide Zmarket

Dessa ovanstående länkar finns så klart på vår hemsida under rubriken Bjärkefiber.

 

Fler hyresgäster i Sollebrunn får fiber

9 augusti, 2017

Denna veckan har grävarbetet för att fiberansluta lägenheter på Korngatan samt Havregatan i Sollebrunn startat upp. Arbetet försenades p.g.a. ändrad grävsträckning men är nu i full gång.

Vi kommer nu att förse hyresgäster hos både Alingsåshem samt det privata bestånd i området med Bjärkefiber!

 

Mina Sidor

21 juli, 2017

Passa på när du har en stund över att logga in på Mina sidor via vår hemsida. Där hittar du information om dina fakturor, dina förbrukningar och för er som har BestEl som elleverantör finns även information om ert elavtal.

 

Småskalig produktion i vårt område

13 juli, 2017

Det blir fler och fler av våra kunder som blir mikroproducenter. De flesta av dem har satt upp solceller på taket och försörjer i första hand sig själva men säljer även sitt överskott som de matar ut på elnätet. För två år sedan hade vi 8 småskaliga producenter med sol/vind/vatten och idag har vi 26 st som är i drift. En rolig utveckling samtidigt som detta även utmanar oss som elnätsbolag att hålla bra kvalitet i elnätet när det matas in el från många punkter med ojämna intervall.

Funderar du kanske på att bli mikroproducent? Läs mer om vad som gäller här.

Skydd mot sommarens oväder

7 juli, 2017

Sommar i Sverige innebär inte bara soliga och goa dagar. Mellan maj och september blixtrar det som, bortåt 100 000 nedslag i hela landet. Om man har känslig elektrisk utrustning kan man skydda dessa med enkla åskskydd. Åskskyddet tar bort all spänning som är för hög i eluttaget, de sk. spikarna, som åskan kan orsaka. Ett åskskydd kostar ca. 200 kr.

Är man bortrest vore det bästa att helt enkelt dra ut sladden om man vill vara på säkra sidan.

Vill ni följa sommarens åskväder har SMHI en webbsida där man kan följa detta; SMHI radar 

Almedalen

2 juli, 2017

Nu är det återigen dags för Almedalsveckan på Gotland. Vad kommer diskuteras när det kommer till energi och miljö i år? Enligt programmet kommer det att bl. a. hållas seminarier kring förra årets energiöverenskommelse samt diskussioner under rubriken ”Ren energi för alla”. Frågor som gäller småskalig produktion, energilagring samt elektrifiering av fordonsflottan är några av de övriga seminarierna under veckan.

Energibranschen är i ständig utveckling och i Almedalen träffas politiker, branschfolk och övriga intresserade för att ta del av varandras kunskaper och framtidsutsikter. Vill ni se hela veckans program hittar ni det här.

 

Återbäring

1 juli, 2017

Bjärke Energis föreningsstämma beslutade att betala ut återbäring från förra årets resultat till medlemmarna. Detta innebär ca. 4 % av medlemmens totala elnätskostnad för 2016 som i slutet av året kommer att komma som en minuspost på elräkningen.

Bjärke Energi tar ju heller inte ut hela den av myndigheten tillåtna intäkten från sina kunder vilket tillsammans med återbäringen ger en besparing på hela 6300 kr/kund för 2017. Det är alltså mycket förmånligt att vara medlem och kund hos Bjärke Energi!

Bjärkefiber i Sollebrunn

25 juni, 2017

Nu har snart vår grävinsats i Sollebrunn blivit helt klar. De som vi ännu inte nått kommer nämligen att göras genom en gemensam grävinsats tillsammans med ett externt grävlag på uppdrag från annan fiberleverantör under sommaren/hösten. Vi gör gemensamma grävinsatser på vissa gator för att på Sollebrunns vägförenings inrådan inte behöva gräva flera gånger i samma gator. Dock är det för er som beställt Bjärkefiber endast ett fåtal adresser som det handlar om. De flesta har vi ändå kunnat nå genom egen försorg på olika sätt.

För er som nu har en slang i tomtgränsen återstår att gräva er egen kabelgrav i trädgården. Slang och märkband hämtas på vårt kontor, meddela gärna någon dag innan hur många meter ni behöver.

Har ni inte kikat på Zmarket ännu kan det vara en bra idé att börja jämföra operatörerna och deras tjänster. Det finns en hel del bolag som har sommarkampanjer att ta del av. Surfa hit!

Kundservice är stängd på måndag

2 juni, 2017

Måndagen den 5 juni är vår kundservice stängd.

Vid driftstörning på elnätet ringer ni som vanligt vår driftstörningstelefon 0322-650515.

Vid driftstörning på fibernätet kontaktar ni den operatör ni valt via Zmarket.

Zmarketmagasin

1 juni, 2017

Zitius som är vår kommunikationsoperatör har nyligen gett ut en tidning som handlar om hur det är att vara uppkopplad till ett öppet stadsnät som Bjärkefiber. Klicka på bilden och läs mer om olika tjänster, möjligheter och annat intressant:

 

 

Föreningsstämma på måndag

26 maj, 2017

Måndagen den 29 maj kl. 19:00 hålls Bjärke Energis föreningsstämma i Alberthallen, Långared. Är ni medlemmar men ännu inte anmält er är ni välkomna att kontakta kundservice på tel. 0322-650500 för mer information.

Vi kommer dessutom att finnas på plats från kl. 17:00 utanför Alberthallen för er alla som önskar information om Bjärkefiber. Kom förbi och diskutera eller ställ er frågor!

Vi ses!

Kundservice är stängd på fredag

24 maj, 2017

Fredagen den 26 maj är vår kundservice stängd.

Vid driftstörning på elnätet ringer ni som vanligt vår driftstörningstelefon 0322-650515.

Vid driftstörning på fibernätet kontaktar ni den operatör ni valt via Zmarket.

Grävstart för nästa etapp i Jordala

22 maj, 2017

Idag görs en genomgång av beredningen tillsammans med grävlaget som avser nästa grävetapp i Jordalaområdet. När de är klara med genomgången drar alltså grävningen igång för att förse de boende med säkrare elnät men också fiberanslutningar.

Den första etappen går i den röda cirkeln.