Ny kund hos oss

Välkommen hit!

Bjärke Energi är ansvarig för elnätet inom ett bestämt geografiskt område som sträcker sig mellan Sjövik-Nossebro och Lagmansered-Alingsås. Ska du bygga hus eller flytta till en befintlig bostad inom detta område är det till oss du ska anmäla det då vi ansvarar för att du får el till din fastighet.

Din elkostnad består av tre saker; Elnätsavgift som avser transport av el till din fastighet, Elavtal med ett elhandelsföretag som är kostnaden för den el du använder, Kostnader för energiskatt samt myndighetsavgifter. Det sistnämnda görs genom oss som elnätsföretag och betalas vidare till Skatteverket och Energimyndigheten.

Att tänka på som ny kund hos oss:

  1. Kontakta oss i god tid före inflyttningen. Det går bra att kontakta oss via formuläret i menyn till vänster eller via mail: info@bjerke-energi.se eller telefon 0322-650500. Vi behöver uppgifter såsom datum, adress, namn och personnummer. Du får sedan en bekräftelse från oss med information om ditt abonnemang och besked om vilken elnätsavgift ditt abonnemang kommer att ha. Detta kan du även läsa mer om under fliken Tariffer.
  2. Vid anmälan kontrollerar vi också om anläggningen har andelar i Bjärke Energi ekonomisk förening. Det innebär i så fall att du både är kund och ägare i företaget och har rätt till återbäring. Läs under fliken Andelsägare
  3. Teckna elavtal. Bjärke Energi är delägare i BestEl som är elhandlare. Vi har även gemensam kundtjänst samt samfakturerar våra kunder. Detta för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Du väljer dock själv vilken elhandlare du tecknar elavtal med. Läs under fliken Elhandel.

Leveranssäkerhet

Det är vårt ansvar att se till att din fastighet har el. Vår leveranssäkerhet mäts årligen och precis som branschen i övrigt ligger vi över 99% i leveranssäkerhet.

Som elnätskund till Bjärke Energi ek för omfattas du av Allmänna avtalsvillkor nät. Dessa villkor är framtagna av Konsumentverket och branschorganisationen Energiföretagen. Dessa finns att läsa under fliken Tariffer.

Plats för information

Vi har samlat väldigt mycket information här på hemsidan så surfa gärna igenom de olika sidorna för att samla på dig så mycket kunskap som möjligt. Observera att du kan prenumerera på våra nyheter!

tillsammans bygger vi samhället

Vi gör samhällsnytta genom att vara en trygg och stabil infrastrukturbyggare i form av el-, fiber- och fjärrvärmenät i vårt område.

Vi tror på ett gott samarbete och ser fram emot en fin relation med dig som kund hos oss!