Tips vid strömavbrott

Idag drar återigen en storm in över Sverige. Vi vet inte omfattningen av den ännu men på Bjärke Energi förbereder vi oss för att det kan bli vissa arbeten till följd av “Helga” under dagen. Vårt elnät har vissa sträckor kvar med luftledning som kan tänkas bli utsatta för trädpåfall vid stormvindar. Flera av dessa ledningar ligger med för utbyte till jordkabel inom de närmaste åren.

 

Det är naturligtvis svårt för dig som kund att förhindra trädpåfall som leder till strömavbrott men när ditt hus väl är utan el finns det några saker att tänka på. Du bör t.ex. alltid se till att ha ficklampa, batterier, filtar, värmeljus samt campingkök hemma.

 

Läs mer på nedanstående länkar och titta gärna på filmen som Energimyndigheten gjort om just detta ämne.

 

 

https://www.bjerke-energi.se/kundservice/tips-rad-vid-stromavbrott/

http://www.energimyndigheten.se/trygg-energiforsorjning/nar-det-blir-el–eller-varmeavbrott-i-ditt-hem/

 

 

4 december 2015
← Se fler inlägg