Tjänster i fibernätet

BjarkeEnergi_AT_90x130_111024.indd

INTERNET

Denna nya satsning är en fantastisk möjlighet att få tillgång till snabbt och säkert Internet även för oss utanför storstadsregionen. Att man även kan göra del av anslutningen själv enligt Gräv självkonceptet gör även anslutningen prisvärd. Obegränsad uppkoppling – överlägsen teknik!

Genom att skaffa tillgång till Internet via det lokala stadsnätet får Du en access i ett nät med mycket hög kvalité. Det går lika snabbt att ladda ner som att skicka. Vi har tidigare sålt Internettjänster själva men fr.o.m. 2014 är det ett öppet stadsnät som gäller. Läs mer på Bjärkefiber.

Molntjänster via fibernätet

Genom vår samarbetspartner Candidator kan företag köpa s.k. molntjänster genom vårt fibernät. Det kan handla om telefoni, back-up och andra lösningar inom IT. Detta gäller än så länge inte privatpersoner.

IP-tv

För kunder som är anslutna till Bjärkefiber ligger flera olika typer av tjänster möjliga. En av dem är IP-tv. Tjänsten är prisvärd och driftsäker. För IP-tv kan man inte längre använda sitt koaxialnät i huset utan det behöver dras nätverkskablar från vår mediaomvandlare fram till respektive tv där en digitalbox installeras. För IP-tv behövs en digitalbox vid varje tv. Hos operatörerna väljer man vilka kanaler man vill ha på varje digitalbox.

Flera av våra kunder kör trådlöst istället för nätverkskablar mellan vår mediaomvandlare och digitalboxen. Detta är dock en lösning som ännu är relativt ny och där operatörerna inte marknadsför sig speciellt mycket. Det kan dessutom vara stora skillnader i förutsättningarna i olika hus. Framöver kommer dock utrustning för detta förmodligen att kunna beställas på Zmarket.

Flera olika tv-leverantörer i Zmarket

Titta på Zmarket för att se vilka operatörer som finns samt vilka olika paketlösningar de har. I dagsläget finns det ett flertal leverantörer med ett stort och varierat utbud.

IP-TELEFONI

Är du intresserad av att byta ut ditt fasta telefonabonnemang mot IP- telefoniabonnemang? Dessa är ofta mycket prisvärda. Via Zmarket väljer du telefonioperatör. Här kan du också begära att flytta med ditt befintliga telefonnummer.

För att få ditt nya telefoniabonnemang att fungera krävs en nätverkskabel mellan vår mediaomvandlare och den telefonidosa som telefonioperatören tillhandahållit dig som kund. Från telefonidosan kan du sedan koppla in dig på ditt vanliga telefonnät i bostaden. På detta sätt kan du fortsätta att använda dina vanliga telefoner precis som tidigare. En sådan inkoppling ska göras i bostadens första telefonjack d.v.s. ersätta inkommande telekabel.

Kontrollera att era larm fungerar via internet innan ni gör er beställning.