Bjärke Energi

Vill du prenumerera på våra nyheter? Kicka här!

Nyheter

Din Energi – i din brevlåda

23 februari, 2018

Magasinet Din Energi kommer att delas ut till våra kunder i år. Som ett led i att ytterligare informera och ge ut kunskap i ämnet el och energi kommer Bjärke Energi att dela ut en tidning till alla våra elnätskunder. Tidningen distribueras tre gånger per år och vi hoppas att ni finner den läsvärd.

Trevlig  läsning!

Besök i Stora Mellby skola

9 februari, 2018

I samband med Elens dag besökte vi de härliga barnen i åk 2-3, Stora Mellby skola. Vi berättade om elens betydelse genom historien samt vilken hjälp vi har av just elen varje dag. Barnen hade många finurliga och kloka tankar på ämnet och var väldigt intresserade av att hjälpa barn som inte har samma förutsättningar som de själva. Klassen fick därför i uppdrag att rita teckningar på temat el som t.ex. ”Detta gillar jag att göra med hjälp av el”.

I går var vi tillbaka i klassen och hämtade alla fina teckningar och i gengäld fick klassen bl.a. veta att vi skänkt en solcellslampa i deras namn till en elev i Kenya som nu också kan börja drömma om en framtid likt dem själva.

Stort tack till Stora Mellby skola och lärarna som tog emot oss och passade på att prata om ämnet i undervisningen!

Vi söker lokalvårdare

25 januari, 2018

Vi söker lokalvårdare som kan jobba enskilt vid två tillfällen/vecka under eftermiddag/kväll.
Arbetet innefattar sedvanliga städuppgifter av både kontor och omklädningsrum. Ett par gånger om året görs även fönsterputsning och golvpolering.

Anställningen är tillsvidare och timbaserad.

Välkommen med din ansökan snarast till info@bjerke-energi.se

Vid frågor kontakta VD Sigvard Krantz 0322 – 650 500.

Läs mer om oss på www.bjerke-energi.se

Vi ses ikväll!

23 januari, 2018

Ikväll har vi ÖPPET HUS kl. 18:00 – 20:00. Passa på att träffa oss och diskutera elpriser, fiber, solenergi, effekt eller vad som känns intressant eller viktigt för dig. Det är jättekul att vi också kan erbjuda er till att lyssna på Ove och hans resa mot att försöka bli självförsörjande på el.

Ingen anmälan!

VÄLKOMNA till Energigatan 3 Sollebrunn!

 

PS. Vi bjuder som vanligt på kanELbullar DS.

Skogsröjning januari-februari

22 januari, 2018

Under vintern sker röjning av träd och buskar under våra hög- och lågspänningsledningar. Under januari-februari finns vi i området runt Anten-Östad-Kilanda samt delar av Jordala-Knutstorp och Glossbo-Gendalen.

 

Om du som markägare har några särskilda synpunkter eller önskemål i samband med detta ber vi dig kontakta oss.

Avbrottsstatistik

11 januari, 2018

Att elleveransen är en viktigt faktor i dagens samhälle är inget nytt. Därför är det extra intressant att följa utvecklingen på statistiken som visar hur det står till med leveranssäkerheten hos oss i Bjärke och i Sverige som helhet.

 

Statistik 2016 Bjärke

Medelavbrottstiden 20,9 min/kund/år

Antal avbrott 0,6 st/kund

Antal kunder som matat in egenproducerad el på elnätet 0,43%

 

Statistik 2016 Sverige

Medelavbrottstiden 76 min/kund/år

Antal avbrott 1,2 st/kund

Antal kunder som matat in egenproducerad el på elnätet 0,14%

Stöd för laddning hemma

7 januari, 2018

Från och med 2018 kan hushåll ansöka om och få ett ekonomiskt stöd för att installera laddpunkter för elfordon hemma eller i sommarstugan. Syftet är att göra det mer fördelaktigt för privatpersoner att vara med och bidra i utvecklingen mot mer hållbara transporter. Stödet gäller laddpunkter som installeras från och med årsskiftet.

Stödet uppgår till 50 procent av investeringskostnaden, maximalt 10 000 kr. Man behöver inte ansöka i förväg utan ansöker om utbetalning i efterhand, med stöd av kvitton, när laddpunkten är installerad. Man behöver inte äga eller disponera ett laddbart fordon för att söka stödet.

Naturvårdverket administrerar ladda hemma-stödet.

Info om ladda hemma-stödet.

 

Förstärkning av elnätet

5 januari, 2018

Den senaste månaden har vi kunnat koppla ur hela 2,7 km luftledning i Jordalaområdet och ersatt sträckan med jordkabel. Detta kommer att förstärka elnätet i området på ett bra sätt.

Tjänsteleverantören A3 har lanserats på Zmarket

3 januari, 2018

A3 består av fyra bolag; Bredbandsbolagen AllTele och T3 samt IT-genierna i Delegate och IT-Total Västernorrland, som nu blir ett bolag.

För dig som är kund idag i något av bolagen, kommer din/dina befintliga tjänster inte att påverkas och du kommer få mer information från din tjänsteleverantör framöver i takt med namnbytet och hopslagningen av bolagen.

Energiskatten läggs på elnätsavgiften

27 december, 2017

Riksdagen har beslutat att flytta energiskatten från elhandlaren till elnätsägaren.

Fr.o.m. 2018-01-01 kommer energiskatten att flyttas från elhandelsföretagets faktura till elnätsägarens faktura. Alla Bjärke Energis kunder, oavsett var ni har ert elavtal, kommer nu att få ett lägre totalpris på elpriset från elhandlaren medan samma summa istället debiteras av oss. För de flesta av er, kunder till BestEl, handlar detta om samma faktura och raden som avser energiskatt byter bara plats i specifikationen.

Vid samma tidpunkt höjs också skatten från 32,5 öre/kWh till 33,1 öre/kWh exkl. moms. Detta regleras med hjälp av index vid varje årsskifte.

 

God Jul

21 december, 2017

Vi på Bjärke Energi vill önska alla våra medlemmar och kunder en riktigt GOD JUL!

 

Måndag 25 dec STÄNGT

Tisdag    26 dec STÄNGT

Onsdag-Fredag 27-29 dec är kundservicetelefonen öppen som vanligt men vi har endast öppet för besök under fredagen.

 

Vid driftstörning på elnätet ringer ni som vanligt 0322-650515.

Vid driftstörning på er fiberanslutning eller tjänst ringer ni er operatör.

Årets julklapp – elcykeln

18 december, 2017

Årets julklapp var kanske inte väntad men ändå rolig tycker vi inom elbranschen. Den ser ut som en vanlig cykel men man får alltså lite draghjälp när så behövs och detta med hjälp av ett batteri som laddas med el. Har du dessutom el från helt förnyelsebara källor när du laddar batteriet är du helt miljövänlig och utsläppsfri med ditt fordon. Detta känns för oss på landsbygden som ett bra och roligt alternativ till andra motorfordon. Att man dessutom kan få bidrag vid inköpet av sin elcykel ger kanske den extra lilla knuffen till julklappsbeslutet.

https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Bidrag-for-kop-av-elcykel-eller-elmoped/

 

 

Gång- och cykelväg i Sjövik

13 december, 2017

Nu är gc-vägen i Sjövik påbörjad. I samband med detta grävarbete läggs även en fiberslang med. Kunder som nu kan få möjlighet till en fiberanslutning kommer efter årsskiftet att få information samt beställningsblankett hemskickat.

1000 Bjärkefiberkunder!

5 december, 2017

Idag har vi nått en milstolpe när vi driftsatt kund nr 1000 till vårt fibernät. Vi är jätteglada och stolta över det arbete vi gjort och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på ett fiberrikt liv från boende på landsbygden. Detta ska vi såklart fortsätta att erbjuda dem då att bo och verka på landsbygden idag kräver samma möjlighet till bra uppkoppling som i vilken tätort som helst.

Nu fortsätter arbetet mot kund nr 2000!

Skriftlig bekräftelse vid telefonförsäljning

4 december, 2017

Energiföretagen har undertecknat en branschöverenskommelse med Konsumentverket om skriftlighetskrav vid telefonförsäljning av elavtal.

Redan förra året kom Energiföretagen Sverige överens med Konsumentverket om att införa krav på skriftlig accept från kund för att ett elavtal som ingåtts vid telefonförsäljning ska gälla. Denna branschöverenskommelse har nu skrivits under.

”Kravet skrivs in i den branschöverenskommelse mellan Konsumentverket och Energiföretagen Sverige som funnits sedan år 2012. Den innehåller riktlinjer för uppsökande försäljning av el till konsument och gäller som god sed på marknaden. Det innebär att alla aktörer, inte bara Energiföretagens medlemmar, ska förhålla sig till kravet. Därför är det här ett viktigt steg för att värna om konsumenterna och samtidigt försvåra för oseriösa företag att verka på elmarknaden”, säger Pernilla Winnhed, VD för Energiföretagen.

Bjärke Energi tycker också att detta är ett steg i rätt riktning då ett flertal av de kunder på vårt elnät som ingått avtal via telefon inte varit tillfreds med det avtal de sedan fått. Risken för missförstånd och problem har varit stor.

Kundservice stängd 29-30 november

28 november, 2017

P.g.a. utbildning har vi stängt vår kundservice under onsdagen och torsdagen denna veckan. Vid driftstörning på elnätet kan ni som vanligt ringa vårt driftstörningsnummer 0322-650515.

På återhörande på fredag kl.08:00 igen.