Bjärke Energi

Vill du prenumerera på våra nyheter? Kicka här!

Nyheter

Kundservice stängd tisdag-onsdag

10 september, 2018

11-12 september är alla medarbetare hos oss på Bjärke Energi på utbildning. Detta medför att telefonväxeln är stängd dessa dagar.

Väl mött igen på torsdag!

Solelportal

4 september, 2018

Går du i tankarna på att sätta upp solceller? Det kan då vara många frågor som dyker upp som t.ex. hur stor anläggning man bör ha, kostnaden för anslutningen, olika stöd o.s.v.

Energimyndigheten har satsat på att få till en oberoende vägledning och information i form av Solelportalen. Denna sajt ska underlätta själva beslutet för er samt ge förståelse för de olika momenten i samband med anslutning och drift av solcellerna. Surfa gärna in på sidan och läs mer. Samma sida finns även länkad från vår hemsida tillsammans med annan information under rubriken Mikroproducent.

www.energimyndigheten.se/fornybart/solelportalen/

 

 

Sjöviksdagen 1 september

27 augusti, 2018

På lördag är det dags för Sjöviksdagen! Vi kommer att finnas på plats så kom gärna fram och prata med oss om el, fiber eller andelsägande i Bjärke Energi.

Ni hittar oss på Bohlins torg tillsammans med andra företag och föreningar samt den scen där det blir uppträdande och där årets Sjövikare ska utses!

Sjöviksdagen pågår mellan kl. 10-14. Vi ses!

Sommar och åska

31 juli, 2018

Sommarvärmen är härlig men kan också ge väderprognoser som varnar för åska. Vad bör man tänka på vid åskoväder för att skydda sig själv men också sina apparater i hemmet? Här är några saker att tänka på:

  • Elektriska ledningar och metallstängsel kan leda blixtströmmen långa sträckor. Dessa platser och föremål och  deras närmaste omgivning har därför ett utsatt läge som skall undvikas när åskväder är farligt nära.
  • Avbryt arbete med elektriska handverktyg och brandfarliga eller explosiva varor.
  • Bil eller husvagn med kaross av metall erbjuder ett säkert åskskydd. Dock bör man koppla bort elektriska ledningar och antennsladd till husvagn under åskvädret.
  • Ett synnerligen billigt, enkelt och effektivt skydd mot åskskada på el- och teleapparater erhålls genom att koppla bort respektive apparat från de ledningar där störningen kan komma in. För tv:n dras alltså antennkabeln samt stickproppen för el ur. För Hifi-utrustning gäller i princip samma sak. Även datorer med tillbehör är mycket känsliga för störningar och man bör därför koppla ur modemkabeln och samtliga nätkablar från utrustningen.
  • Har man ett hus med utsatt läge kan man förse huset med överspänningsskydd för el och tele.

 

På nedanstående länk kan ni även läsa Elsäkerhetsverkets råd vid just åska:

Så skyddar du dig mot åska

 

Var finns åskan nu? På följande länk från SMHI uppdateras läget över Sverige kontinuerligt.

Radar/blixt Sverige

Klimatsmart tips för sommaren nr 5

20 juli, 2018

Klimatkompensera din semesterresa

Ett väldigt konkret sätt att vara med och ta ansvar för sina egna utsläpp är att köpa utsläppsrätter för de resor som du gör på semestern såväl som i vardagen. Genom att köpa utsläppsrätter så minskar man det totala utrymme som finns för utsläpp av CO2. Utsläppsrätter kan till exempel köpas via Svenska Naturskyddsföreningen eller Tricorona och kostar 170 kronor för ett ton koldioxid.

Klimatsmart tips för sommaren nr 4

19 juli, 2018

Cirkulera mera

Låt sommaren bli en tid för att upptäcka cirkulärekonomin genom att låna, hyra och dela saker som sällan används. Återupptäck ditt lokala bibliotek, låna en gräsklippare istället för att köpa en ny eller byt till dig din semestergarderob. Om man ökar ett klädesplaggs livslängd med 9 månader minskar man produktens klimatpåverkan med 27 procent och vattenanvändningen med 33 procent. Miljösmarta sätt att öka livslängden på plaggen är att vara med i klädbyten, laga, ändra och skänka till insamling. (källa: Naturskyddsföreningen)

Klimatsmart tips för sommaren nr 3

18 juli, 2018

Res med el

Se till så att du reser med eldrivna transportmedel. Elmotorer är alltid väldigt mycket mer energieffektiva än de som går på diesel eller bensin. Om du väljer att åka tåg istället för bil fram och tillbaka mellan Stockholm och Malmö sparar du 115 kiloCO2-utsläpp. En tågresa innebär nästan inga koldioxidutsläpp alls. Fundera också på om du inte kan göra en långresa istället för flera korta, så sparar du ännu mer på miljön. (källa: Trafikverket)

Klimatsmart tips för sommaren nr 2

17 juli, 2018

Kvällsmys i LED-ljus

Byt ut din uteplatsbelysning mot energieffektiva LED-lampor. De lever dessutom längre än både lågenergi- och halogenlampor. Under en LED-lampas livslängd (10 watt) sparar du in 516 kg CO2-utsläpp jämfört med en glödlampa (60 watt). Du minskar dessutom elräkningen med 2000 kronor under lampans livslängd. I våra hem finns 20-60 stycken lampor, så det finns mycket att vinna på att byta dem mot LED. (10-30 000 ton koldioxid.) (källa: Energirådgivningen och EI)

Klimatsmart tips för sommaren nr 1

16 juli, 2018

Grilla svenskt

Om du ska grilla nötkött, se till så att köttet är producerat i Sverige. Både för att varorna då har transporterats kortare väg, och för att den el som använts i produktionen har lägre klimatutsläpp än i många andra delar av världen. Koldioxidutsläppen från svenskt nötkött är ungefär 25 procent lägre än genomsnittet i EU, som i sin tur är 60 procent lägre än de globalt. Väljer du att grilla kyckling istället för nötkött minskar du utsläppen ännu mer. Ett kilo svensk kyckling innebär utsläpp på två till 4 kilo CO2, medan samma siffra för nötkött är 26 kilo. Och om du använder en engångsgrill, kom ihåg att lämna in den till återvinning. Använd också en elektrisk tändare, så undviker du kemikalierna i tändvätskan. (källa: FAO, JP Lesschen och Världsnaturfonden)

Info om verksamheten

12 juli, 2018

Med juli månads faktura bifogas denna gång en liten sammanställning över vad vi arbetar med just nu. Skulle ni sakna den eller inte hittar den just nu kan ni enkelt läsa den på skärmen här Sommarbrev Bjärke Energi 2018

Glad sommar önskar vi alla våra kunder!

Sommartider hos kundservice

6 juli, 2018

Under sommaren kommer även vår kundservicepersonal att få lov att vara lediga. Vi kommer därför att stänga kontoret för besök under vecka 28-29 (9-20 juli). Däremot kommer vi alltid att kunna svara i telefon så skulle ni har några frågor under den perioden är ni varmt välkomna att ringa som vanligt.

 

Tel. 0322 – 650 500

Öppet kl. 08:00 – 15:30    Lunchstängt 12:30-13:30

 

Trevlig sommar!

 

Din Energi i brevlådan

4 juli, 2018

I juni var det återigen dags för tidningen Din Energi att hamna i våra kunders brevlådor. Elpistoler, solceller och elsäkerhet under sommaren är några av de saker som ni kan läsa om i detta nummer.

Tidningen utkom under vecka 26 för de flesta och skulle du sakna den finns exemplar att hämta i vår reception.

Energi på Almedalsveckan

2 juli, 2018

Nu diskuteras det för fullt under Almedalsveckan på Gotland. Under veckan diskuteras energibranschens viktigaste frågor och i programmet finns seminarier som behandlar bl.a. frågor som ”Så nollar vi utsläppen”, ”Trångt i elnäten – ett hinder för omställning och tillväxt?” samt ”Med solen i tanken”.

Energibranschen är i ständig utveckling och i Almedalen träffas politiker, branschfolk och övriga intresserade för att ta del av varandras kunskaper och framtidsutsikter. Vill ni se hela veckans program hittar ni det här: program 2018.

 

 

Trevlig midsommar

19 juni, 2018

Torsdagen den 21 juni stänger kundservice kl. 12:00. Vi önskar alla våra kunder och samarbetspartners en härlig midsommarhelg!

25 år hos Bjärke Energi

1 juni, 2018

I år har vår VD, Sigvard Krantz, basat över verksamheten i 25 år! Detta har uppmärksammats med både blommor och guldklocka.

-Att arbeta som VD i så många år på Bjärke Energi tyder på en trivsel och ett stort engagemang, säger föreningens ordförande Peter Ribbing.

Det är faktiskt flera av medarbetarna hos oss som också arbetat minst lika länge vilket är mycket positivt. Detta är ett bevis på att arbetsmiljön, möjligheten till utveckling samt nya utmaningar stimulerar oss alla till att göra ett bra jobb!

Vill du också jobba i energibranschen? Det kommer att finnas ett stort behov av medarbetare i flera delar av våra organisationer de närmaste åren så spana in filmen som vår branschorganisation har gjort: https://www.youtube.com/watch?v=SVbWOI-8uOI

 

 

Ringer i Bjärke Energis namn

23 maj, 2018

Vi har fått indikationer på att det rings till våra kunder i vårt namn. Telefonören säger att kunden betalat sin elräkning två gånger och ska få pengar tillbaka. Allt man behöver göra är att lämna diverse uppgifter.

Samtalet kommer från ett 010-nummer och har hittills gjorts när vi har stängt vilket förmodligen är för att kunden inte ska kunna ringa ett kontrollsamtal till vår kundservice.

Bjärke Energi ber er därför att vara uppmärksamma om någon ringer ang. ovanstående!

Glöm inte att meddela oss

15 maj, 2018

Vi vill härmed påminna våra blivande fiberkunder att meddela oss när ni grävt er egen del av anslutningen klar.

När slang och märkband är nedgrävt och slangen inne i huset vill vi få besked för att kunna komma närmare det sista momentet i själva anslutningen som är svetsning och driftsättning.

Ring kundservice på tel. 0322 – 650 500 eller maila oss på info@bjerke-energi.se.

Passa gärna på att kolla in operatörerna och deras utbud på Zmarket redan nu.