Bjärke Energi

Vill du prenumerera på våra nyheter? Kicka här!

Nyheter

Vi ses på Bjärkedagen!

14 september, 2019

Lördagen den 28 september hålls Bjärkedagen i Sollebrunn. Detta är ett evenemang som anordnas för att visa upp företag, föreningar och andra initiativ i bygden på ett trevligt och trivsamt sätt. Under dagen erbjuds även Bjärkeloppet för barn samt underhållning på scenen av bl.a. Magnus Carlsson.

Bjärke Energi vill precis som tidigare självklart delta på denna dag och vi ser fram emot att träffa våra kunder! Kanske har ni funderingar kring solproduktion, fiberutbyggnad eller allmänna frågor om er elanvändning. Vi försöker alltid att ge er svar på plats.

Hoppas vi ses!

Nya villkor för fiberlån

12 september, 2019

Sedan flera år har vi samarbetat med Sparbanken Alingsås vid anslutningar till Bjärkefiber. Samarbetet innebär att de erbjuder ett sk. fiberlån till våra kunder oavsett vilken bank de tillhör. Villkoren för detta lån är nu uppdaterat och alla uppgifter finns att tillgå på vår hemsida.

Genomgång av vägbelysningen

4 september, 2019

Under september månad kommer vi att gå igenom vägbelysningen i vårt område. Det kan därför komma att lysa även på dagtid dessa dagar för att vi ska kunna se vilka lampor som behöver bytas osv. Vi gör detta arbete på uppdrag av ett flertal kommuner men det omfattar inte Trafikverkets vägar då de sköter det med egen entreprenör.

Besiktning via helikopter

26 augusti, 2019

Vi kommer att genomföra besiktning av vårt luftledningsnät med hjälp av helikopter i oktober månad.

Besiktning av våra luftledningar görs för att säkerställa leveranssäkerheten till våra kunder och ev. hitta ledningssträckor som behöver åtgärdas. Vi har mycket skog på vårt område och det är nödvändigt att ta till denna hjälp för att få en bra överblick av vårt elnät. Ytterligare en notis om detta kommer när vi närmar oss.

 

Välj en karriär inom energi

18 juli, 2019

Energibranschen är avgörande i utvecklingen av ett mer hållbart samhälle. Få branscher har en så stor möjlighet att påverka livet för så många människor, både här och nu och i resan mot en mer hållbar framtid.

Energibranschen är en bransch där du behövs. Oavsett vem du är. Du kan bli en del av en innovativ bransch som med tekniska framsteg påverkar klimatet och livet för många människor. Men det är inte bara tekniska framsteg som gör branschen hållbar. Du som anställd är den viktigaste resursen som finns. Därför har branschen en hög standard när det kommer till förmåner, flexibilitet och möjlighet till personlig utveckling.

Hitta din utbildning idag!

 

El och fiber i Jordalaområdet

8 juli, 2019

Det omfattande jobbet att förse området Jordala-Knutstorp-Dunbäcken med fiber och ett nytt högspänningsnät och ett kraftigt ombyggt lågspänningsnät tog ett rejält kliv framåt i fredags 5 juli då det nya högspänningskabelnätet togs i drift från Knutstorp-Lunden-Apeldalen-Hökedalen till Oxegården. Från Oxegården är dock fortfarande den gamla luftledningsnätet mot Korsdalen i drift.

Nu inträder en semesterperiod, efter denna kommer arbetet att påbörjas igen i Hökedalen mot Korsdalen, Humlebotten och Krösslätt. Till de kunder som grävt färdigt själva så har nu vår fiber nått Apeldalen och ytterligare några kunder i Hökedalen och Oxegården kan nås av fibern under sommaren.

Under avbrottet upptäcktes att en björk hade blåst av och lagt sig på linorna, troligen under torsdagens blåst. Detta fel avhjälptes under avbrottstiden.

Sommartider för vår kundservice

1 juli, 2019

Vår kundservice har öppet för dig hela sommaren via telefon och de ordinarie tiderna 8.00 – 15:30. Däremot är det stängt för besök på kontoret mellan 15 – 26 juli.

Din Energi – återigen i din brevlåda

10 juni, 2019

Denna vecka dimper magasinet Din energi ner i brevlådan hos alla våra elnätskunder. Håll utkik efter den och läs intressanta artiklar om bl. a. solenergi.

Om du saknar tidningen eller inte kan vänta tills den kommer hem till dig kan du läsa den här DinEnergi_1902_Bjärke

Trevlig läsning!

Kontoret håller stängt 6-7 juni

5 juni, 2019

Nationaldagen den 6 juni samt klämdagen 7 juni är kundservice stängd. Vi öppnar som vanligt på måndag den 10 juni. Många frågor kan ni få svar på via vår hemsida eller genom att logga in på Mina sidor.

Trevlig helg!

Kontoret håller stängt 30-31 maj

29 maj, 2019

Kristi himmelsfärds dag den 30 maj samt klämdagen 31 maj är kundservice stängd. Vi öppnar som vanligt på måndag den 3 juni. Många frågor kan ni få svar på via vår hemsida eller genom att logga in på Mina sidor.

Trevlig helg!

Nyvald styrelse på stämman

27 maj, 2019

På vår föreningsstämma förra veckan avtackades Peter Ribbing som styrelseledamot och ordförande för föreningen. Det är numera Ulf Efraimsson som tar hand om ordförandeskapet och som ny ledamot valdes Håkan Carlsson, Sollebrunn, in.  Dessutom ökades styrelsen med en suppleant extra då även Lisa Lanevik, Mörlanda, valdes in.

Bjärke Energis styrelse, se bild:

Övre rad: Birger Knutsson, Stefan Johansson, Jerker Johansson, Magnus Radix

Nedre rad: Håkan Carlsson, Lisa Lanevik, Ulf Efraimsson (ordf.)

El + Fiber = Sant

21 maj, 2019

För att kunna bygga ut vårt fibernät till er kunder på ett kostnadseffektivt sätt behövs fler som delar på kostnaden. Som ni känner till har vi långa ledningslängder och det skulle bli en alltför hög anslutningsavgift om vi enbart grävde för fiber i vårt område. Det är därför ett win-win koncept för både Bjärke Energi och våra kunder att vi i de flesta fall har möjlighet att reinvestera i elnätet i samma projekt. Att vädersäkra och i de flesta fall få bort luftledningarna på känsliga ställen med mycket skog har gjort att vår leveranssäkerhet har stärkts upp ytterligare och är idag på fantastiska 99,9%. Det är när vi ser den siffran samtidigt som vi kan erbjuda våra kunder en stabil och tekniskt stark uppkoppling som vi känner att vi lyckats med vårt mål – att ge landsbygden samma förutsättningar med hjälp av stabil infrastruktur som i städerna.

Nu fortsätter vi med fler områden och tillsammans gör vi det enklare att bo och arbeta runtom i vårt område!

Skärtorsdag

16 april, 2019

På skärtorsdagen den 18 april stänger kundservice kl. 12:00.

Mycket allmän information finns på vår hemsida men ni kan också följa upp mycket intressant kring er egen anläggning, förbrukning och fakturor på Mina Sidor. Ni loggar in via knappen på startsidan på vår hemsida.

 

Bredbandsrådgivaren

3 april, 2019

Ring Bredbandsrådgivaren om frågor kring olika operatörer och tjänster i fibernätet.

Öppettider:

Vardagar kl. 8-19

Lördag och Söndag kl. 11-16

 

Magasinet Din Energi i brevlådan denna veckan

7 mars, 2019

Inom de närmaste dagarna delas magasinet Din Energi ut till alla våra kunder. Den innehåller bl. a. intressant läsning om hur det är att arbete med el samt förklarar vad Li-Fi är för något. Håll utkik i brevlådan!