Vetgiriga barn på Östad skola

När vi firade elens dag besökte vi Östad skola i Sjövik och deras tredjeklassare. Vi pratade om elens betydelse för vår vardag och gjorde jämförelser med fattiga delar av Afrika där det inte finns tillgång på el och vad som är skillnaden i både vardagslivet men också hur barnens framtid ser ut.

Sedan vårt besök i januari har klassen haft till uppgift att rita och måla vad de vill och kan använda elen till. Vi har nu fått deras fina teckningar till oss och ser att det finns en hel del konstnärer i klassen 🙂

 

Stort tack för ert engagemang! Som ni vet glädjer sig även barnen i Kenya över detta då de nu får ett antal solcellslampor från er genom GiveWatts så att de också kan läsa läxor och förverkliga sina drömmar.

 

Läs mer om GiveWatts och deras arbete med solcellslampor: www.givewatts.org

Här är ett par av alla fina teckningar klassen målat:

 

Teckningar åk 3 Östad skola

 

9 mars 2016
← Se fler inlägg