Elprylar som orsak till bränder

Nu lämnar vi tiden på året då levande ljus är den största orsaken till bränder i våra hem. Dock fortsätter tyvärr bränder att förekomma och i de fall som elprylar är orsaken finns det saker att se upp med för att förebygga detta.

Mobilladdare får ofta skulden vid elrelaterade bränder i hushållen medan den vanligaste anledningen är piratkopierade prylar eller annan billig produkt med dålig kvalitet. En tid låg t.ex. billiga vattenkokare bakom ett flertal bränder. Lågprisprylar med litiumjonbatterier såsom elcyklar, elmopeder, enhjulingar, segwaykopior och sk. hoverboards är några exempel där de ibland tar fyr när de laddas eller där batterierna t.o.m. självantänder.

Läs gärna mer om vad du ska tänka på för att undvika dessa bränder samt för att elsäkra ditt hem på Elsäkerhetsverkets hemsida: http://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/saker-el-i-hemmet/ eller i Elinstallatörens nyhetsbrev som handlar om just detta: www.elinstallatoren.se

 

 

 

16 januari 2017
← Se fler inlägg