Förändring i avgiften för våra effektkunder

Nytt på fakturan i mars

De nya nättarifferna innehåller numera en mindre förändring. Det gäller överföringsavgiften som tidigare var uppdelad på sommar/vinter och som numera delas upp i tre olika delar beroende på dag och tid.

HÖG = Nov – Mars Vardagar kl. 06-22

LÅG = Nov – Mars Övrig tid än hög

LÅG = April – Okt

Detta innebär alltså att vinterperioden för energiavgiften skiljer sig mellan dagtid på vardagar och övrig tid. Skillnaden är ca 5 öre/kWh. Förändringen görs för att styra elanvändningen till tider med mindre last på elnätet i både Bjärke och Sverige. För de kunder som kan ändra sitt uttagsmönster kan man på detta sätt spara lite pengar.

Eftersom denna nya uppdelning började att gälla 1 februari kommer våra kunder med effekttariff att se det på sina fakturor i mars.

8 februari 2021
← Se fler inlägg