Spara energi under vintern

När kylan kommer ökar behovet av uppvärmning i våra bostäder. Detta är ofta en stor del av våra kunders totala elkonsumtion och ibland svårt att ändra på utan stora investeringar. Däremot kan man med flera små åtgärder sammantaget minska sin elförbrukning även under vintern.

Vilken inomhustemperatur har bostaden, garaget och förrådet? Kanske kan någon grad lägre ändå vara ok? Här finns det stor potential till minskning av kWh.

Byt ut dina gamla tätningslister runt fönster och dörrar. Då försvinner ingen värme ut i onödan.

Möblera energismart genom att inte ha några möbler framför eller för nära elementen. Då kan värmen lättare sprida sig i rummet.

Har du golvvärme? Jätteskönt men ofta inställd på lite för hög temperatur. Här kan man spara kWh genom att sänka termostaten något.

Ett sista tips är att använda torktumlaren endast vid behov och inte för bekvämlighet. Särskilt om torktumlaren är av äldre modell.

I övrigt gäller det att ha ett långsiktigt tänkande i samband med investering av nya värmekällor eller ny utrustning till hemmet. Vad är energismart och ekonomiskt i det långa loppet? Lycka till!

29 november 2023
← Se fler inlägg