Alla elmätare bytta

Efter att Energimarknadsinspektionen beslutat om nya funktionskrav på elmätare så har vi tillsammans med övriga elnätsföretag i Sverige bytt ut elmätarna hos våra kunder. De nya kraven innebär bl.a. för dig som kund en möjlighet till avläsning av elmätaren varje kvart och rapportering av realtidsmätning till extern utrustning via HAN-porten m.m. För oss som elnätsföretag kommer även möjlighet till avläsning av ev. elavbrott, göra förändringar i mätarens inställningar eller stänga av anläggningen helt på distans att finnas.

Reglerna börjar gälla vid årsskiftet men vi har redan nu bytt ut våra elmätare och har haft dessa funktioner tillgängliga under en längre tid.

Funktionerna kommer på sikt att stärka kundens möjligheter till effektivare elanvändning. Våra kunder har sedan länge kunnat se sina timvärden på Mina sidor. Detta är också ett jättebra och enkelt verktyg för att förstå hur din elanvändning ser ut och vilka åtgärder som skulle kunna behöva göras för att minska eller fördela ut elanvändningen över dygnet.

Dessutom har vi ett samarbete så att all information även syns i appen som vår anvisningsleverantör och vårt intressebolag BestEl har. Jättesmidigt för kunderna att kunna hålla koll under kommande semestertider även om man skulle vara på resande fot.

30 maj 2024
← Se fler inlägg