Besök på Östad skola

I samband med att vi uppmärksammade elens dag med öppet hus på kontoret var vi även och besökte klass 3 på Östad skola i Sjövik. Informationen till dessa härliga och vetgiriga barn var hur mycket hjälp vi har av elen i vår vardag och vad mycket vi kan åstadkomma tack vare världens bästa produkt. Jämförelsen mellan deras eget liv med ständig tillgång till el och barnen på Kenyas landsbygd som får läsa läxor i skenet av en fotogenlampa eller t.o.m. öppen eld gjorde stort intryck på barnen.

 

Genom ett arbete i skolan som barnen ska utföra kommer nu Bjärke Energi och BestEl att i klassens namn skänka solcellslampor till projektet GiveWatts så att även barnen i fattiga delar av Afrika kan förverkliga en framtid med drömjobbet!

 

 

Tack för att vi fick komma och träffa er, hoppas ni syns i Sjövik i era nya reflexvästar!

 

 

28 januari 2016
← Se fler inlägg